Meteen naar de inhoud

Theater


Acteren doen we allemaal alleen zijn we er vaak niet bewust van. Het ligt op een dieper niveau dan alleen verstand. Mijn taak is deze bewustzijn naar voren te brengen en de technieken die eraan ten grondslag liggen te gebruiken. Timing, mimiek, intonatie, intentie, improvisatie, tekstbeheersing. Maar ook decor, kostuum lichttechniek, geluid, productie en veel meer. Bij de regisseur komt alles samen.

Ik werk met een groep in het begin vooral met improvisatie. In mijn ervaring is dit de basis om te kunnen acteren. Invoelen wat je rol van je verlangt zonder text in je hoofd te stampen. Juist uit je hoofd gaan. Van daaruit kan verschillende richtingen opgegaan worden.Een bestaand script spelen, een ervaring ontleden en via improvisatie weer opbouwen of een theatersport wedstrijd houden. Door mijn werkervaring als acteur, theatertechnicus, componist en muzikant kan in net dat beetje extra geven aan een voorstelling.Naast regie geef ik les en workshops aan theatergezelschappen, scholen, bedrijven. Ook ben theater docent bij Scala centrum voor de kunsten Meppel en Steenwijk en maak ik voorstellingen met doelgroepen in de zorg.

Home


Voorstellingen

Wildpark de Pionier

Voor Noorderzon 2021 hebben we met een groep getalenteerde makers de voorstelling Wildpark de Pionier neerzetten. Een (corona proof) audio/augmented reality wandeling door de voormalige suikeruni terrein.

Man versus Robot

i.s.m. Floris Maathuis – zeer creatieve producent

De technologie gaat hard. Robots worden steeds slimmer, kunnen meer. Heel handig maar er zit ook gevaar in. Waar ligt de grens? Ligt de vernietiging van de aarde op de loer.
Met behulp van de wetten van Asimov hebben we een echte box robot gemaakt en gaan we met het publiek het gevecht aan.Restvorm is een geweldig leuke (en lieve) familiebedrijf die al vele jaren op festivals actief is. Ik help mee met hun leuke en originele act’s.

The Beetle